PREPARARE
45
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- telina radacina 700 gr
- morcov 100 gr
- ceapa alba 100 gr
- cartof 100 gr
- fond de legume (sau pasare) 1.3 litri
- iaurt zuzu stors 150 gr
- sare de Himalaya 6
- ou 4 bucati
- ulei de cocos 20 gr
Valori nutritionale - Per portie
190 kcal
10.5 gr
6 gr
16.5 gr
5 gr
Preparare
-
Se curata legumele si se taia cuburi. Ceapa curatata se taie fin. Ouale se pun la fiert.
-
Se caleste ceapa 2 minute in uleiul de cocos apoi se adauga legumele si supa fierbinte (pentru a scurta timpul de fierbere)
-
Se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute dupa care se ia de pe foc si se blenduieste adaugandu-se si iaurtul. Eventual se poate trece printr-o sita pentru o consistenta mai fina.
-
Se monteaza in farfurie cu rondele de ou fiert tare, se presara frunze de telina tocate fin si optional, fulgi de chilly
Radacina de telina are proprietati diuretice, antiasmatice, carminative, expectorante, cicantrizante, tonica, laxativa si hipoglicemica, fiind indicat consumul regulat in stare cruda sau preparata termic.
Sa va fie de folos!
2 comentarii
Asta chiar am s-o fac, supă cremă de țelină! Pare delicioasă! 🙂 Mulțumesc pt rețetă!
E grozava. Eu o făceam fara ou și în loc de iaurt smântână lichida. Mulțumesc