PREPARARE
15
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
medie
O varianta fara gluten, taieteii din cartofi dulci vin cu un plus de fibre, sunt mai elastici decat taieteii din orez sau cei din fasole mung (glass noodells) si se preteaza la multe preparate.
Azi am facut ca de obicei cu #CeAmAvutInFrigider un preparat gustos si hranitor
Am folosit
- piept de pui 400gr
- ceapa rosie 100gr
- morcov 150gr
- ardei gras tricolor 200gr
- muguri de soia din conserva 100gr
- telina apio 100gr
- ulei de susan 10ml
- ulei de arahide 20ml
- taietei din cartof dulci 200gr
- seminte de susan 10gr
- sos de soia less salt 50 ml
- pasta de soia pixian duban 20 gr
- fond de pui sau de legume 1litru
- ardei iute 40gr
Valori nutritionale - Per portie
450kcal kcal
28 gr
11 gr
50 gr
4 gr
Preparare
-
pieptul de pui se taie fasii si se condimenteaza cu piper. Se fierbe in fond de pui sau legume 5 minute apoi se strecoara si se tine la indemana (se poate praji in baie de ulei dar schimbam eticheta nutritionala)
-
morcovii, ceapa rosie, ardeiul, telina apio se taie a la julienne (fasii subtiri)
-
taieteii se oparesc cu supa de legume apoi se strecoara fara a se clati
-
in wok-ul incins se adauga uleiul de arahide apoi morcovii si se soteaza 1 minut la foc iute
-
Adaugam ceapa rosie si mai sotam un minut
-
Se adauga apoi ardeiul gras, apio si 100 ml supa de pui
Se inabusa 3 minute -
Adaugam puiul gatit, pasta pixian, ulei de susan si mai gatim impreuna 3 minute cat sa se imprietenasca aromele
-
Adaugam pastele calde in wok.
-
Se servesc calde cu seminte de susan si felii de ardei iute
Pentru ingrediente va invit sa accesati https://www.asianfood.ro/