
PREPARARE
20min

PORTII
4 portii

DIFICULTATE
medie
Puteam sa il denumesc risotto pentru ca am folosit orez arborio, insa nu vreau sa agit marii specialisti, si sa imi spuna ca nu am folosit parmezan. Cum la o anumita postare cu spaghete carbonara, am fost intrebat daca nu cumva e prea mult piper.
Simplu sau sofisticat, pun in fiecare preparat IUBIRE, un strop de MAGIE si un ZAMBET.
GARANTAT!
Asa ca sa trecem la treaba!
Am folosit
- orez arborio sau camolino 200gr
- edamame (boabe de soia) 100gr
- creveti 16-20 450gr
- ardei capia 150gr
- ceapa galbena 100gr
- usturoi 10gr
- alge wakame 2gr
- arpagic uscat 2gr
- chilly 1 gr
- fond de peste 2 litri
- vin rosu 20 ml
- ulei de masline 50 ml
Valori nutritionale - Per portie
340kcal kcal
24 gr
10 gr
35 gr
Preparare
-
Crevetii se soteaza un minut in unt. Se sting cu vin si se asezoneaza cu piper proaspat macinat. Se mentin la cald
-
Se caleste ceapa taiata fin si usturoiul zdrobit in ulei de masline timp de 30 secunde la foc iute
-
Se adauga orezul si se amesteca la foc iute pana devine translucid.
-
se adauga 800 ml de supa de peste si se fierbe la foc mic timp de 5 minute
-
se adauga algele hidratate, ardeiul capia taiat cuburi, boabele de soia si se fierbe cu capac inca 10 minute
-
La nevoie mai adaugam supa de peste. Nu apa!
-
se opreste focul si se lasa sa se tempereze preparatul apoi se serveste cu arpagic uscat sau ceapa verde si fulgi de chilly