PREPARARE
3 ore
PORTII
6 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- tacam de somon (capete) 1 kg
- apa 3 litri
- morcov 400gr
- telina radacina 150gr
- cartofi albi 150gr
- ceapa galbena 100gr
- usturoi uscat 30 gr
- alge Wakame deshidratate 3gr
- sos de stridii (oyster sauce) 10 gr
- pasta TOM YUM 50 gr
- sos de peste (fish sauce) 10ml
- Sos de soia tamari 50 ml
- lemongrass deshidratat 5 gr
- Dulcisor by Sweeteria 5gr
- concentrat de paste de rosii 70gr
- ulei de susan 5 ml
- ceapa verde 10 gr
- fulgi de alge nori 5 gr
- fulgi de chilly 5 gr
Preparare
-
se fierbe la foc mic cu capac tacamul de peste timp de o ora
-
se strecoara supa si se pune din nou la fiert alaturi de morcov, telina, cartofi, ceapa si usturoi pentru inca 40 de minute
-
se alege din tacam carnea de somon si se marunteste, se adauga in oala cu fondul si legumele care se fierb
-
algele se rehidrateaza si se clatesc bine apoi se adauga in supa alaturi de sosul de soia,, sosul de peste, baza de tom yum, sosul de stridii, lemongrass, dulcisor, pasta de rosii, dulcisor
-
se fierb la foc lent inca 10 minute
-
se omogenizeaza cu un blender
-
se serveste cu drag, folosind pentru decor, fulgi de chilly, ceapa verde, algele nori si ulei de susan