PREPARARE
4 ore
COACERE
25 min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- piept de pui fara piele 500gr
- sparanghel 100gr
- dovlecel 200gr
- ceapa rosie 100gr
- ardei gras 200gr
- iaurt zuzustors 150gr
- mustar Dijon 10gr
- usturoi 30gr
- curry Madras 5gr
- piper 5gr
- ulei de masline 10ml
- fulgi de chilly 3gr
Valori nutritionale - Per portie
250 kcal kcal
34 gr
6 gr
14 gr
2 gr
Preparare
-
Pieptul de pui se taie cuburi cu latura de 3-4 cm
-
Iaurtul se mixeaza cu mustarul Dijon (il puteti inlocui cu alt tip de mustar daca nu va place aroma), usturoiul pisat si pudra de Curry Madras (o varianta de curry mai aromata decat cea clasica, insa o puteti inlocui cu pudra de curry in cazul in care nu aveti la indemana)
-
Pieptul de pui se amesteca in iaurtul condimentat si se lasa la marinat la frigider minim 30 de minute (ideal 3-4 ore)
-
Legumele se spala si se curata apoi se taie dovlecelul si ceapa rosi in rondele cu grosimea de 0,5cm, ardeiul gras in patrate cu latura de 3-4 cm (la dimensiunea cuburilor de piept de pui) si sparanghelul se rupe in bucati.
-
Se monteaza alternativ pe frigarui de lemn legumele si bucati de pui apoi se stropesc cu ulei de masline, piper proaspat macinat si fulgi de chilly. Se dau la cuptor pentru 20 de minute la 180 grade pe hartie pergament, Se pot roti dupa primele 10 minute pentru a se coace uniform.
Se pot gati si tigaie sau pe grill.
Pont: Inainte de utilizare tineti tepusele pentru frigarui in apa, astfel ingredientele se introduc mai usor iar in cazul in care le gatiti pe gratar, nu se vor arde si nu se vor rupe betele.
Fiind un preparat de inspiratie indiana il puteti servi alaturi de un orez basmati fiert in apa cu sare si aromatizat cu putin turmeric sau sofran.
Puteti combina 150gr de iaurt Zuzu Stors cu 5 grame miere,fulgi de chilly, frunze de coriandru si menta proaspata pentru a servi ca sos alaturi de preparat.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linisit!