PREPARARE
15min
COACERE
30min
PORTII
1 portie
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- mazare galbena uscata 500gr
- praz 300gr
- rosii pasate 150gr
- ulei de masline 30ml
- marar proaspat 10gr
- sare 5gr
- piper proaspat macinat 3gr
- dulcisor de la Sweeteria 2.5gr
- supa de legume 1.5 litri
- masline verzi 50gr
Valori nutritionale - Per 100 grame
208kcal kcal
11 gr
3.4 gr
30 gr
8 gr
Preparare
-
Mazarea se spala in mai multe ape si se lasa 10 minute la hidratat in apa calduta, timp in care se pregatesc celelalte ingrediente.
-
Prazul se spala, se zvanta de excesul de apa si se taie fin. Mararul se toaca marunt. Maslinele se spala, se scurg si se taie rondele.
-
Intr-o oala cu capac se incinge uleiul se adauga prazul si 100 ml de supa si se inabuse timp de 3 minute pana acesta se inmoaie. Se adauga rosiile pasate, mazarea si restul de supa. Se fierbe la foc mic cu capac timp de 25 minute. Se amesteca din cand in cand. (nu foarte energic pentru a nu zdrobi textura boabelor de mazare)
-
Se adauga mararul tocat, dulcisor si maslinele si se mai fierb 2 minute.
Se asezoneaza cu sare si piper.
Un preparat destul de usor de realizat, cu un grad redus de complexitate insa gustos si mai ales satios.
Cu un aport de 8 grame de fibre la 100gr de preparat, este ideal pentru acoperirea necesarului zilnic de fibre alimentare.
Despre fibrele alimentare, va reamintesc un articol pe aceasta tema pe care il gasiti in sectiunea Nutritie in blog: https://cristianpascuta.ro/nutritie/cate-ceva-despre-fibrele-alimentare/
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linisitit!