PREPARARE
4ore
COACERE
40min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- aripioare de pui 1200gr
- oua 4
- sare 10gr
- piper 10gr
- fulgi de porumb Sweeteria fara zahar 300gr
- faina 200gr
- iaurt 400gr
- boia iute sau dulce (dupa preferinte) 10gr
- cimbru uscat 10gr
Preparare
-
Se pregateste marinada pentru aripioare din iaurt, cimbru uscat, sare, piper si boia.
Aripioarele se marineaza in iaurt pentru minim 3 ore. Se pot pregati cu o seara inainte si asfel vor fi si mai fragede -
Ouale se bat cu sare si piper.
Faina se cerne. Daca doriti ca aripioarele sa fie picante, mai adaugati in faina fulgi de chilly.
Fulgii de porumb se zdrobesc usor cu mana pentru a fi mai aderenti la aripioare -
Aripioarele se dau prin faina apoi prin ou batut si se imbraca cu fulgii de porumb.
-
Se pun in tava pe hartie de copt.
Se dau la cuptor 40 minute la 180 grade.
O varianta mai usoara a aripioarelor prajite in baie de ulei.
Se pot servi cu sos iute-dulcisor https://cristianpascuta.ro/sos-iute-dulcisor/
sau sos de iaurt cu mirodenii https://cristianpascuta.ro/sos-de-iaurt-cu-mirodenii-si-dulcisor/
Produsele Sweeteria le gasiti pe www.sweeteria.com.ro
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!
2 comentarii
Foarte creativa modalitate de a prepara aripioarele cu fulgi de porumb si la cuptor , in loc de prajit. Mai sanatos! As aplica metoda asta si la copanele. Ce parere ai, Cristian ?
copanelele sa le fierbi cel putin 30 de minute inainte de a le pune la cuptor! Eventual alaturi de cateva legume radacinoase sa fie si mai gustoase. Asa ai si fond de supa de pui pentru alte preparate. Cu siguranta ies!