PREPARARE
40min
PORTII
10 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- Soia texturat granule Inedit 100gr
- cimbru uscat 2gr
- sare de Himalaya 4gr
- Rosii pasate 250gr
- oregano uscat 3gr
- busuioc uscat 3gr
- dulcisor de la Sweeteria 5gr
- ceapa alba 100gr
- morcov 200gr
- ulei de masline 20gr
- unt 20gr
- usturoi 5gr
Valori nutritionale - Per portie
82kcal kcal
5.7 gr
4.8 gr
4 gr
1.1 gr
Preparare
-
Granulele de soia se condimenteaza cu cimbru uscat si 2 grame de sare si se hidrateaza pentru 20 minute cu apa sau fond de legume fierbinte. Se scurg de excesul de lichid.
-
Rosiile pasate se combina cu oregano, busuioc, piper, usturoi pisat, sare si dulcisor. Se lasa ca sa se imprieteneasca aromele
-
Ceapa se taie marunt cat mai fin si morcovii se rad cat mai fin
-
Se topeste untul in vas si se adauga uleiul de masline
-
Se soteaza ceapa si morcovul apoi se adauga texturatul de soia si sosul de rosii. Se fierbe la foc mic 10 minute. Se asezoneaza cu sare si piper
O solutie pentru zilele in care nu vrem sa consumam carne.
Proteinele din soia sunt proteine „complete” au aport complet de aminoacizi . Sustin astfel masa musculara si energia.
Sosul de rosii prelucrat termic vine cu un aport suplimentar de licopen, un antioxidant important.
Acest „ragu” se poate folosi cu succes la orice preparat cu paste, lasagne sau caneloni, penne, chilly sin carne, sau diverse tipuri de musaca.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!