PREPARARE
10
COACERE
20
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Sunt in mare trend budincile de chia, am postat si in trecut cateva idei pe blog, o sa le reiau cu placere pentru ca imi place sa consum chia. Azi vin cu o propunere de „budinca” sarata, cu gust de „pasta de icre”
Am folosit
- Seminte de chia 100 gr
- Rosii deshidratate (in ulei) 50 gr
- Ceapa verde 20 gr
- Ulei de masline 20 gr
- Masline verzi (sau negre) 30 gr
- Apa 150 ml
- Sare de Himalaya 1 gr
Valori nutritionale - Per 100 grame
206 kcal kcal
5 gr
15 gr
14 gr
10 gr
Preparare
-
Rosiile uscate se scurg de ulei si se taie cat mai fin. Ceapa verde se toaca marunt. Maslinele se feliaza.
-
Se adauga semintele de chia intr-un bol cu restul ingredientelor si se amesteca.
-
Se lasa minim 20 de minute la rece pentru ca semintele sa se hidrateze si sa absoarba tot lichidul
-
Se serveste pe crutoane sau paine prajita.
Consumul regulat de seminte de Chia contribuie printre altele la atingerea cantitatii necesare de fibre in alimentatia zilnica. Continutul de acizi grasi Omega 3 le recomanda pentru atingerea necesarului zilnic de grasimi sanatoase, cu multiple beneficii in ameliorarea (printre altele) durerilor articulare!
Sa va fie de folos!
1 comentariu
Super! Multumim!?