PREPARARE
30 min
COACERE
20 min
PORTII
8 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- aluat foietaj 400gr
- somon fara piele 800gr
- usturoi 20gr
- ceapa galbena 100gr
- morcov 50gr
- oua 4 bucati
- masline negre fara samburi 60gr
- zuchinni sau dovlecel 200gr
- sare de Himalaya 2gr
- piper alb 2gr
- fulgi de chilly (optional) 2gr
- mix de seminte de susan alb si negru 5gr
- ulei de cocos 10gr
Valori nutritionale - Per portie
480 kcal kcal
27 gr
33 gr
20 gr
Preparare
-
Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.
Intre timp legumele se spala si se curata. Ceapa si usturoiul se toaca fin. Morcovul se rade fin.
Dovlecelul se curata de samburi si apoi se rade prin razatoarea mare cu tot cu coaja.
Maslinele se taie marunt, se pastreaza cateva pentru decor. Somonul se taie cuburi mici -
Intr-un wok sau cratita inalta se soteaza in uleiul de cocos la foc mediu morcovul si zuchini timp de 5 minute amestecand continuu
-
Se adauga ceapa si usturoiul si se continua gatirea inca 5 minute
-
Se adauga somonul, se asezoneaza cu sare si piper (eventual si chilly) si se inabuse la foc mic cu un capac pe tigaie 3 minute
-
Se adauga maslinele si se gatesc impreuna inabusit inca 3 minute
-
Se pune toata compozitia intr-o strecuratoare pentru a se inlatura de excesul de lichid lasat de dovlecei si se tempereaza compozitia timp de 10 min
-
Din cele 4 oua se separa un galbenus care va fi folosit pentru foietaj.
Se bat cu un tel cele 3 oua si un albus si se incorporeaza in compozitia de somon si legume -
Se tapeaza cu foaie de copt uda o tava de cozonac si se adauga aluatul decongelat
-
Se adauga compozitia si se acopera cu o latura de aluat peste care cu o pensula din silicon se intinde galbenus de ou diluat cu putina apa si cateva masline si mix de seminte de susan
-
Se coace la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 de minute
Se poate servi cu garnitura de broccoli saute , mazare sau fasole verde, plus o salata generoasa de cruditati
Pentru varianta low-carb spre keto, adaugati 6 oua in compozitie si nu mai folositi aluatul de foietaj.
Sa va fie de folos!
Simplu sau sofisticat, in fiecare preparat IUBIRE, un strop de MAGIE , si un ZAMBET. GARANTAT!