PREPARARE
10min
PORTII
1 portie
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- castraveti 100gr
- zucchini 100gr
- rosii 100gr
- ardei gras galben 40gr
- ulei de masline Zaliari 10ml
- miez de nuca 20gr
- sare de Himalaya 2gr
- piper proaspat macinat 1gr
- iaurt Zuzustors 300gr
- marar tocat 10gr
- usturoi 2gr
- fulgi de chilly 1gr
- ceapa verde 10gr
Valori nutritionale - Per portie
480kcal kcal
31 gr
29 gr
26 gr
5 gr
Preparare
-
Spalam legumele.
Castravetele si dovlecelul se taie fasii. Daca aveti un sprilalator puteti crea "spaghete" . Sau fasii cu un cutit econom.
Rosiile se taie felii si ardeiul gras fasii.
Miezul de nuca il punem la hidratat in apa calda. (Ideal cu 4 ore inainte)
Frunzele de marar se spala se svanta si se toaca marunt.
Ceapa verde se spala se svanta si se toaca fin. Usturoiul se curata si se piseaza. -
Iaurtul il condimentam cu fulgi chilly,usturoi pisat, marar proaspat,ceapa verde, sare si piper.
-
Asezonam castravetele si dovleceii cu sare si piper si ulei de masline si le oferim un rasfat, masandu-i putin cat sa se aromatizeze.
Construim restul salatei in jurul fasiilor de castravete si dovlecel.
Se spune ca „mancam cu ochii” sau „ochii vad, inima cere” In cazul nostru stomacul cere ceea ce vad ochii. De ce sa nu facem din fiecare masa un ceremonial, sa ne incantam in primul rand ochii, eventual urechile cu o muzica ambientala apoi gusturile. In felul acesta, cu siguranta, vom avea celulele fericite. Mancarea este in primul rand energie, Mancam pentru a avea energie, nu pentru ca sa ne fie somn dupa fiecare masa.
O cina lejera sau poate fi o solutie pentru pranz, aceasta salata este usor de preparat, satioasa si hranitoare, nu doar colorata. Avem proteine de calitate si cu absorbtie lenta din iaurt, grasimi bune si fibre din nuca si uleiul de masline, vitamine si minerale din restul legumelor.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!
1 comentariu
Extraordinara! Multumesc mult, Cristi! Esti, pentru mine, un izvor de inspiratie, iar pentru asta, iti multumesc din suflet!