PREPARARE
2 ore
PORTII
6 portii
DIFICULTATE
medie
Pentru cei care s-au „saturat” de somonul grill, propun azi o supa care sa hraneasca si sa incalzeasca organismul.
Am folosit
- "tacam" de peste 1 kg
- ceapa 50gr
- usturoi 50gr
- sare 5 gr
- alge wakame 5 gr
- orez negru 60 gr
- morcov 100gr
- pastrarnac 50 gr
- somon 500 gr
- otet 5 ml
- ulei de masline 5 ml
- apa 4 litri
- legume deshidratate 20 gr
- piper boabe 5 gr
- fulgi de chilly 2 gr
Preparare
-
Algele se hidrateaza in apa calduta si apoi se clatesc bine.
Legumele se curata si se spala
Somonul se taie cuburi cu latura de 1 cm -
Tacamul de peste se adauga in apa rece cu sare si se fierbe o ora jumate la foc mic, cu capac, impreuna cu ceapa intreaga, usturoiul, cateva alge, sarea si boabele de piper, legumele deshidratate
Fondul astfel obtinut se strecoara prin etamina pentru a obtine supa clara. -
Orezul negru se fierbe separat in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet. (15-20 minute). Se strecoara si se clateste bine.
-
Se adauga uleiul in oala si se incinge. Se adauga morcovul si pastarnacul dati prin mandolina (razatoare). Se calesc 1 minut apoi se adauga supa de peste si se aduce la fierbere.
Se adauga algele, orezul fiert si otetul.
Se reduce focul pentru a tempera fierberea si se adauga somonul. Se mai fierbe 2 minute si supa este gata de a fi servita -
La final se pot presara fulgi de chilly pentru un plus de efect de incalzire
Pont: Cantitatea de otet adaugata in supa nu ii modifica gustul dulce insa va ajuta ca somonul sa ramana ferm in supa. Adaugati atunci cand gatiti supe/ciorbe/ borsuri de peste o mica cantitate de otet pentru ca bucatile sa ramana intregi si sa nu se imprastie!
Algele wakame sunt intalnite frecvent in bucataria japoneza si sunt foarte populare. Bogate in calciu, iod, magneziu si fier, vitamina B12 sunt totodata un bun diuretic.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!