PREPARARE
40min
PORTII
10 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- ulei de cocos 15gr
- morcov 50gr
- mix de legume congelat pentru supa 450gr
- fasole rosie la conserva 220gr
- sare de Himalaya 5gr
- piper proaspat macinat 1gr
- turmeric pudra 1gr
- ceapa alba 20gr
- usturoi 5gr
- agar agar 6gr
- apa 1.8L
Preparare
-
Morcovul taiat cubulete se caleste in uleiul de cocos timp de 2 minute. Se adauga si pulberea de turmeric. Apoi se adauga apa fierbinte si ceapa intreaga (curatata de coaja) si se da la fiert la foc mic (nu in clocot)
Fasolea rosie se goleste din conserva si se clateste bine sub jet de apa si se scurge. -
Se adauga legumele congelate si se fierb dupa indicatiile de pe pachet. Se adauga tot acum si sarea si piperul.
Se adauga fasolea in ultimele 2 minute de fierbere a legumelor si se potriveste gustul de sare.
Ceapa alba se scoate din supa si se adauga usturoiul pisat. -
Se tempereaza supa pana ajunge la 60 grade Celsius si se adauga pulberea de Agar-Agar si se amesteca pana pana la omogenizare.
Se pune in vas termorezistent si se da la rece.
Agar-agar este un gelifiant natural, extras din algele roșii numite agarophite. Procesul de obținere a gelatinei vegetale este destul de complex, dar păstrează cea mai mare parte a substanțelor nutritive.
Agar-agar conține fier și potasiu, este bogat în fibre și ajută digestia. Dulciurile din gelatină vegetală pot preveni și combate constipația și sunt recomandate pentru un consum moderat pentru efectul lor laxativ.
Pe de altă parte, agar-agar nu conține carbohidrați, calorii sau grăsimi și este indicat pentru prepararea sosurilor, supelor și dulciurilor atunci când ții dietă.
Poate fi folosit pentru a înlocui făina sau amidonul când vrei să obții supe creme sau sosuri mai groase pentru salate și fripturi.