
PREPARARE
15 min

PORTII
1 portie

DIFICULTATE
redusa

Am folosit
- galbenus ou 20gr
- parmezan 40gr
- panceta sau bacon afumat 50gr
- smantana pentru gatit 33% grasime 50gr
- zucchini 250gr
- rosii uscate 50gr
- ulei de masline 10gr
- sare 1gr
- piper proaspat macinat 2gr
- frunze de patrunjel 5gr
Valori nutritionale - Per portie
782 kcal
37 gr
50 gr
38 gr
3 gr
Preparare
-
Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu smantana lichida si 30 grame parmezan ras.
Panceta se taie cat mai fin
Zucchini se da prin spiralizator si se stropeste cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper -
In tigaia incinsa se prajeste panceta pentru 1 minut, cat sa nu se arda.
Se adauga rosiile uscate si se mai calesc impreuna un minut. -
Se adauga in tigaie "spaghetele" din zucchini si soteaza un minut. Nu amestecati pentru a nu se sfarma.
-
Se reduce focul sub tigaie si se adauga mixul de ou, parmezan si smantana si se incorporeaza amestecand usor cu o spatula sau lingura speciala pentru paste, astfel incat toate aromele sa se intrepatrunda.
Cand sosul este bine legat si cremos, opriti focul.
Serviti imediat. -
Se monteaza in farfurie, se decoreaza cu restul de parmezan ras, frunze de patrunjel tocat si piper proaspat macinat.
Puteti realiza preparatul si cu paste din faina integrala, (penne, spaghete sau farfalle). In acest caz adaugati in etapa a doua pastele fierte, mixul de ou cu smantana si parmezan, putina apa in care au fiert pastele si 10 grame de unt pentru un plus de cremozitate .
Sa va fie de folos!
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!
1 comentariu
“Spaghetti “ de zucchini … absolutely fabulous. And I enjoyed the coffee tiramisu as well ! ❤️