PREPARARE
15 min
COACERE
10 min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- Dovlecel sau zuchinni 500gr
- Ou de gaina 220gr
- faina de naut 50gr
- ulei de cocos 100gr
- cas de oaie 100gr
- iaurt ZuzuStors 150gr
- sos Sriracha 10gr
- frunze de patrunjel 10gr
- sare de mare 5gr
- piper alb macinat 1gr
- usturoi pudra 1gr
Valori nutritionale - Per portie
457 kcal
20 gr
37 gr
12 gr
3 gr
Preparare
-
Dovleceii se spala si se taie felii sau rondele cu grosimea de 0,5cm. Se presara cu sare si se lasa la odihnit 10 minute. Se scurg apoi de excesul de apa pe un servet de bucatarie.
Casul de oaie se pune la congelator 10 minute. -
Faina de naut se cerne si se amesteca cu piperul alb si usturoiul pudra.
Ouale se bat cu putina sare. -
Iaurtul se combina cu sosul Sriracha si se potriveste de "iute" Daca doriti mai picant, mai adaugati sos.
Frunzele de patrunjes se spala, se svanta si se toaca fin.
Casul se scoate de la congelator si se rade cat mai fin. -
Intr-o tigaie se pune uleiul de cocos la incins.
Feliile de dovlecel se dau prin faina si oul batut si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se scot apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se elimina excesul de grasime. -
Se servesc feliile de dovlecel calde si se orneaza cu cas, sos picant si frunze de patrunjel.
Sosul Sriracha este un sos pe baza de ardei iuti si alte ingrediente. Il gasiti in 3 variante de „iutime” datorate procentajului de ardei iute din compozitie. Il puteti comanda de aici https://tasteofasia.ro/oferte/sriracha/ magazinul meu pentru ingrediente din bucataria asiatica.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!