PREPARARE
15
COACERE
30
PORTII
10 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- cas de oaie sarat 300gr
- cascaval 20% grasime 150gr
- ceapa verde 50gr
- marar verde 10gr
- ou de gaina (2 bucati) 110gr
- aluat foietaj 400gr
Valori nutritionale - Per portie
304kcal kcal
14 gr
21 gr
14 gr
Preparare
-
Casul de oaie si cascavalul le razuim pe razatoarea "mare"
Ceapa verde se spala, se zvanta si se toaca marunt.
Mararul se spala, se zvanta si se toaca fin.
Ouale se desinfecteaza si se separa un galbenus din cele doua.
Aluatul de foietaj se decongeleaza si se imparte in 2 -
Se amesteca ceapa verde, mararul casul si cascavalul cu ouale batute.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Intr-o tigaie tapetata cu foaie de copt se aseaza jumatate de aluat dar se lasa loc de 0,5 cm pe fiecare latura.
Se ung laturile cu apa si se adauga al doilea strat de aluat si se "lipesc"
Stratul superior se inteapa cu o furculita si se unge cu galbenusul de la un ou. -
Se coace la cuptor pentru 30 minute. La 180 grade.
Daca nu aveti cum sa setati temperatura cuptorului, faceti cum facea bunica, testul scobitorii. De multe ori functioneaza mai bine decat multe alte indicatii ;-) -
Scoateti din cuptor si lasati sa se tempereze 20 de minute. Apoi portionati dupa cum doriti.
-
Sugestie de servire. Serviti cu un pahar de Ayran. Merge ca unsa!
Dupa cum ati vazut poate deja, preparatele pe care le prezint aici au recomandari referitoare la momentul zilei in care un nutritionist le-ar recomanda a fi servite.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!