PREPARARE
60 min
COACERE
30 min
PORTII
10 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- Foi de placinta - congelate 400gr
- mere golden 1700gr
- ulei de cocos 50gr
- dulcisor de la Sweeteria 10gr
- scortisoara 10gr
- galbenus de ou (1 buc) 25gr
Valori nutritionale - Per portie
280 kcal
0.3 gr
14 gr
34 gr
0.2 gr
Preparare
-
Aluatul se decongeleaza la temperatura camerei.
-
Merele se spala, li se elimina cotorul si se dau prin razatoare. Se asezoneaza cu dulcisor si se lasa o ora ca sa se oxideze si sa elibereze sucul.
Se storc merele de excesul de suc si se asezoneaza cu scortisoara.
Galbenusul se dilueaza cu 30 ml apa rece. -
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Uleiul de cocos se topeste.
Aluatul de placinta decongelat se imparte in cantitati egale.
Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.
Se aseaza la baza jumatate de aluat si se ung foile, alternativ, cu o pensula cu ulei de cocos lichid.
De adauga umplutura de mere cu scortisoara uniform pe toata suprafata bazei.
Se cladesc deasupra restul de foi de placinta urmand a fi unse de asemenea cu ulei de cocos.
Galbenusul diluat cu putina apa se intinde pe toata suprafata exterioara a placintei. -
Se coace la cuptor timp de 30 de minute la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop umed si se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.
NOTA: cantitatile din toate retetele reprezinta valori nete (dupa eliminare partilor neutilizate – cotor, coji, etc)
Ca sugestii de servire:
- pentru mic dejun serviti alaturi de un iaurt ZuzuStors, bogat in proteine
- pentru o gustare si rasfat dulce de dimineata savurati o portie de placinta langa un glob de inghetata cu unt de migdale. (gasiti in blog modul de preparare)
In fiecare preparat care necesita folosirea zaharului, folosesc Dulcisor de la Sweeteria, un indulcitor natural cu 0 calorii si 0 indice glicemic, cu putere de indulcire dubla fata de cea a zaharului. Il puteti achizitiona pe www.sweeteria.com.ro
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!