PREPARARE
10min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
O alternativa la pastele din grau, o reprezinta cele din linte, mazare, soia , orez sau fasole mung (taieteii de sticla)
Pentru azi va aduc in atentie un preparat care are la baza sedanini (penne) din linte rosie de la prietenii mei de la managis bio https://www.managisbio.ro/
Am folosit
- sedanini eco din linte rosie 250gr
- creveti Black tiger 16/20 de la Miramax 400gr
- ustruroi 20gr
- unt 80% grasime 10gr
- ulei de masline de la Zaliari oil 10ml
- lamaie BIO 100gr
- smantana pentru gatit Sterilgarda 2%grasime de la Miramax 200gr
- oregano deshidratat 5gr
- amestec de legume deshidratate fara adaus de sare 15gr
- sare de Himalaya 2gr
- fulgi de chilly 1gr
Valori nutritionale - Per portie
488kcal kcal
30 gr
18 gr
37 gr
9 gr
Preparare
-
Crevetii decongelati se curata de codite.
Lamaia se spala bine cu o perie in apa cu bicarbonat. Recomand sa folositi lamaie bio, fara pesticide sau ceara pe coaja. Se rade coaja de la lamaie apoi se extrage sucul prin stoarcere
Usturoiul se curata si se piseaza, apoi se amesteca cu smantana si coaja de lamaie. -
Se pune la fiert apa cu sare, oregano si legumele deshidratate. Se pun pastele la fiert 1 minut.
-
In paralel dupa 1 minut de fiert pastele, intr-o tigaie cu margini inalte incingem uleiul si sotam cevetii timp de 2 minute. Se adauga sucul de lamaie si pastele, si 100 ml de apa in care acestea au fiert.
Se asezoneaza cu piper proaspat macinat. -
Se adauga mixul de smantana cu usturoi si mai fierbem compozitia 1 minut.
Se incorporeaza untul se amesteca si se opreste focul. -
Se servesc calde, se decoreaza cu coaja de lamaie rasa si fulgi de chilly
Dupa cum am mai zis, crevetii constituie o sursa buna de proteine, cu continut redus de grasimi. Pot fi consumati in salate, supe, sau alte preparate
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!
Restul ingredientelor le gasiti pe https://miramax.ro/