PREPARARE
10min
PORTII
2 portii
DIFICULTATE
redusa
Salata de azi e mai speciala, asa cum e si dragostea.
Cu totii o traim zi de zi, iubim viata, suntem sau nu intr-o relatie, tot timpul relationam cu altii, unii ne plac, altii ne plac mai mult. Dar uneori mai sar scantei, lucrurile se precipita sau dimpotriva apar chestii care ne ustura, sau ne lasa un gust amar sau de ce nu, plangem si atunci este si sare „in bucate”.
Preparat de servit in doi.
Am folosit
- castraveti cornison 150gr
- rosii 100gr
- ceapa verde 80gr
- salata verde 100gr
- ardei iute 30gr
- porumb din conserva 50gr
- capere din conserva 30gr
- capsuni 100gr
- ceapa rosie 50gr
- branza Brie 200gr
- ulei de masline 10ml
- suc de lamaie proaspat stors 20ml
- piper proaspat macinat 2gr
- frunze de telina 1 gr
Valori nutritionale - Per portie
480kcal kcal
21 gr
36 gr
18 gr
4.5 gr
Preparare
-
Caperele si porumbul se scot din conserva si se clatesc.
Legumele se spala si se taie dupa cum urmeaza: rosiile si castravetii cuburi. Ceapa se taie fin, Salata verde se rupe cu mana. Ardeiul iute se taie rondele subtiri.
Capsunile se spala bine, se zvanta de excesul de apa si se taie in 2 sau in 4 in functie de dimensiunea lor.
Branza se scoate de la frigider doar in momentul prepararii si se taie cuburi.
Uleiul se amesteca cu sucul de lamaie folosind un tel si se asezoneaza cu piper proaspat macinat -
Se amesteca legumele intr-un bol impreuna cu dressingul si se monteaza intr-un bol.
Decoram cu capsuni, branza, ardeiul iute taiat subtire si frunze de telina tocate proaspat.
Branza Brie se poate inlocui cu o telemea maturata sarata sau branza de capra pentru un gust mai deosebit.
Puteti inlocui frunzele de telina cu frunze de coriandru proaspat (eu am folosit de la o telina Apio din ce aveam in frigider – de acolo si nuanta de verde deschis)
Nu am adaugat sare preparatului datorita faptului ca am folosit capere din saramura. Dupa preferinte puteti adauga sare de Himalaya.