
PREPARARE
10min

COACERE
10min

PORTII
4 portii

DIFICULTATE
redusa
Azi va prezint o reteta de-a bunicii mele Rozalia.
Am folosit
- branza de vaci 750gr
- pastaie de vanilie 5gr
- oua 2buc
- faina alba 30gr
- gris 30gr
- coaja de lamaie rasa 5gr
- Dulcisor de la Sweeteria 15gr
- pesmet 150gr
- unt 50gr
- scortisoara 5gr
Valori nutritionale - Per portie
525kcal kcal
40 gr
21 gr
42 gr
1 gr
Preparare
-
Faina se cerne si se amesteca cu grisul, coaja de lamaie, continutul pastaii de vanilie, dulcisorul (12,5gr), branza de vaci si ouale.
-
Intr-un vas larg se topeste untul si se prajeste putin pesmetul pana devine auriu, Se adauga 2,5 grame Dulcisor si scortisoara.
-
Se creeaza din coca bile (gomboti) si se fierb in apa putin sarata.
Cand se ridica la suprafata se scot, se scurg de excesul de apa si se tavalesc prin pesmetul cald. -
Pentru un plus de savoare am servit cu dulceata de afine de la Sweeteria
Ii gasiti si sub denumirea de papanasi fierti. Insa papanasii bunica ii prajea in baie de ulei si ii facea cu alta compozitie.
Vom povesti despre papanasi in alta postare.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!