PREPARARE
50min
COACERE
30min
PORTII
10 portii
DIFICULTATE
medie
Imi plac pastele cu ragu a la Bolognese, canelonni, si orice alt preparat care are ragu.
Este un preparat din gen comfort food, de gatit in tihna si cu bucurie si servit alaturi de prieteni dragi. Ideal pentru duminica si o masa in familie.
Ce va prezint se preteaza la 10 portii datorita etichetei nutritionale destul de generoase
Am folosit
- ulei de masline 20ml
- ceapa galbena 100gr
- morcov 150gr
- carne tocata de vita cu 20% grasime 1kg
- rosii uscate 50 gr
- concentrat de rosii (pasta de rosii) 70gr
- cascaval tip Dalia 100gr
- ou de gaina 4 bucati
- aluat foietaj 800gr
- oregano uscat 5gr
- piper proaspat macinat 5gr
- fond de legume 200ml
- marar 10gr
Valori nutritionale - Per portie
660kcal kcal
24 gr
28 gr
36 gr
1 gr
Preparare
-
ceapa si morcovul se spala , si se curata
ceapa se toaca marunt
morcovul se rade fin
rosiile uscate se taie fin
cascavalul se rade prin razatoarea mare -
ouale se desinfecteaza si se spala apoi se bat bine. Se pastreaza un galbenus care se dilueaza cu putina apa
-
Se inabuse ceapa si morcovul intr-un vas larg pentru 3 minute (in uleiul de masline si supa de legume)
Se adauga carnea tocata si se gateste la foc lent cu capac timp de 15 minute
Se adauga pasta de rosii, rosiile uscate, piper si oregano
Se tempereaza in apa cu gheata -
dupa ce se tempereaza, se adauga ouale batute si cascavalul
-
intr-o tava tapetata cu foaie de copt se aseaza o foaie de foietaj se adauga ragu si se acopera cu cealalta foaie
se unge cu galbenusul de ou diluat -
se coace la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute
-
se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat si se serveste cu decor de marar proaspat tocat.
Ideal a fi servit cu o salata de cruditati!
Simplu sau sofisticat
In fiecare preparat
iubire, un strop de magie, si un zambet!
garantat!