PREPARARE
40 min
COACERE
20 min
PORTII
6 portii
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- cotlet de porc 400gr
- pulpa de dovlecel cu coaja 1kg
- morcov 200gr
- ceapa galbena 100gr
- usturoi 30gr
- cimbrisor 10gr
- ou de gaina 5 bucati
- untura de mangalita 20gr
- aluat de foietaj 400gr
Valori nutritionale - Per portie
480 kcal kcal
25 gr
27 gr
34 gr
5 gr
Preparare
-
Decongelam aluatul la temperatura camerei
-
Ouale se spala, se desinfecteaza. Pastram un galbenus pentru uns aluatul. Restul se bat cu un tel si se asezoneaza cu sare si cimbrisor tocat fin
-
Cotletul de porc se toaca fin la cutit sau in masina de tocat carne
-
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca fin
-
Dovlecelul se curata de samburi si se da prin razatoarea mare
-
Morcovul se spala, se curata si apoi se rade fin
-
In untura incinsa se caleste carnea pentru 5 minute apoi se adauga legumele si se calesc inabusit inca 10 minute
-
Se lasa la temperat si se incorporeaza in compozitie ouale batute
-
Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt se aseaza aluatul de foietaj
-
Se adauga compozitia si se sigileaza cu aluat. Se unge cu galbenus de ou si se orneaza cu mix de seminte
-
Se coace la 180 grade timp de 15 minute
-
Serviti cald sau rece cu sos de iaurt si mirodenii
https://cristianpascuta.ro/sos-de-iaurt-cu-mirodenii-si-dulcisor/