
PREPARARE
20min

PORTII
6 portii

DIFICULTATE
redusa
Imi plac mult scoicile si fructele de mare, astfel incat ma straduiesc sa le includ in meniu macar de o data pe saptamana, in diverse preparate. Pentru azi o supa iute cu midii si praz.
Simplu sau sofisticat, in fiecare preparat, iubire, un strop de magie si un zambet! Garantat!
Sa va fie de folos!
Am folosit
- ulei de susan 20ml
- morcov 100gr
- praz 100gr
- mazare congelata 100gr
- carne de midii 300gr
- ghimbir 20gr
- scortisoara baton 5gr ( 1 buc)
- alge wakame 5gr
- fond de peste * 3litri
- concentrat de rosii (pasta de rosii) 70gr
- lemongrass 10gr
Valori nutritionale - Per portie
150kcal kcal
10 gr
4 gr
6 gr
2 gr
Preparare
-
Se soteaza in morcovul taiat rondele fin (puteti folosi o razatoare) in uleiul de susan
-
Se adauga prazul taiat rondele de 0,5 cm, ghimbirul taiat fin, batonul de scortisoara, lemongrass si fondul de peste. Se fierbe totul la foc mic 10 minute
-
Se extrag din supa batonul de scortisoara si lemongrass si se adauga mazarea, carnea de scoici si algele hidratate si limpezite. Se mai fierb impreuna 8 minute la foc mic pentru ca supa sa nu fie tulbure
-
Se adauga pasta de rosii si ardeiul iute taiat rondele si se mai fierb 2 minute ca sa se infuzeze aromele
pentru fondul de peste, modul de preparare si ingredientele necesare il gasiti aici https://cristianpascuta.ro/fond-de-peste/
Daca doriti puteti adauga noodles sau orez pentru a spori consistenta preparatului.