PREPARARE
20,om
COACERE
20min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Ceva gustos si usor de preparat. Cu legume aromatizate.
Am folosit
- cotlet de porc fara os/fasonat 800gr
- ulei de masline Zaliari 20ml
- usturoi 10gr
- piper proaspat macinat 2gr
- cimbru uscat 2gr
- unt 80% grasime 50gr
- faina de grau 50gr
- supa de legume 100ml
- sos de soia light (dulce/nesarat) 50ml
- gem de mar si gutuie Sweeteria 100gr
- mix de legume congelat 800gr
Valori nutritionale - Per portie
605kcal kcal
50 gr
29 gr
31 gr
7 gr
Preparare
-
Cotletul se portioneaza in felii de 100 grame si se marineaza in sos de soia
Usturoiul se curata si se toaca marunt (sau se piseaza in mojar)
Din usturoi, ulei de masline si piper se pregateste un sos pentru legume. -
Mixul de legume se gateste la abur, apoi se aromatizeaza cu sosul pregatit. Se tine la cald
-
Feliile de cotlet se trec prin faina
Supa de legume se incalzeste -
Intr-o tigaie incinsa se adauga untul, cand se topeste se pun feliile de cotlet si se prajesc 2 minute . Se intorc si se adauga supa de legume fierbinte si gemul de gutui si mere.
Se pune capac pe tigaie si se inabuse impreuna 5 minute -
Se servesc cu garnitura de legume la aburi sau piure de cartofi,
Cotletul de porc este considerat o carne „alba” datorita continutului redus in grasimi. Ca si pieptul de pui este o carne mai seaca, care are mereu nevoie de un sos pentru a fi mai usor integrata in preparate. Chiar si tehnica de gatit cu care abordam cotletul difera de pulpa sau ceafa de porc. In Cluj iti poti comanda de aici https://www.carmangeriamoldovan.ro/ro/magazin-online/
Azi am dorit sa adaug un plus de savoare preparatului numit escalop de porc prin adaugarea gemului de mar si gutuie de la sweeteria. Produs in Romania, indulcit natural, fara adaus de zahar, facut in tihna si preparat „in casa” il gasesti pe https://sweeteria.com.ro/
Puteti alege si o alta garnituram eu am preferat legumele la abur pentru a pastra valorile nutritive cat mai putin alterate. Am folosit ulei de masline de la prietenii mei de la https://www.facebook.com/Zaliari-Olive-Oil-2095044310614794