PREPARARE
20,om
COACERE
10min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- frunze de coriandru 5gr
- susan 10 gr
- fulgi de chilly 1gr
- unt de caju de la Sweeteria 50gr
- ceapa 70gr
- ardei kapia 70gr
- morcov 150gr
- piept de pui 500gr
- ulei de cocos 20gr
- 1 ou 55gr
- amidon de porumb 5gr
- sos de soia 20gr
- ciuperci shiitake 80gr
- muguri de bambus 100gr
- castraveti 100gr
- taietei chow mein 200gr
- pudra de ghimbir 5gr
- sos Hoisin 20gr
Valori nutritionale - Per portie
450 kcal kcal
36 gr
10 gr
47 gr
2.5 gr
Preparare
-
pieptul de pui se taie fasii si se pune la marinat cu sos de soia , ou si amidon
-
taieteii chow mein se pun la fiert in apa cu sare
-
toate legumele se spala, se curata apoi se taie fasii subtiri
-
ciupercile shiitake se pun la hidratat in apa calda apoi se taie fasii
-
mugurii de bambus se surg din borcan, se clatesc bine
-
in wok-ul bine incins adaugam uleiul de cocos
sotam morcovul fasii un minut, pana uleiul capata culoarea portocalie
adaugam ceapa si mai sotam 1 minut -
adaugam in wok puiul marinat si il gatim 5 minute la foc iute
-
adaugam ardeiul, ciupercile shiitake si mugurii de bambus si un polonic de supa de la taietei
inabusim 2 minute -
adaugam sosul hoisin, untul de caju, caju si castravete si mai inabusim 1 minut
-
adaugam peste preparat taieteii chow mein si lasam 1 minut ca sa se imprieteneasca aromele
-
decoram cu frunze de coriandru proaspat tocat si fulgi de chilly
Bucataria asiatica este caracterizata prin timp scurt de gatire, ingrediente proaspete si mereu la indemana,
Uneori picanta alteori dulce acrisor, reuseste sa acopere toata paleta gustativa
Am optat azi pentru untul de caju de la http://www.sweeteria.com.ro pentru un plus de savoare.