
PREPARARE
25

PORTII
4 portii

DIFICULTATE
medie
Am folosit
- Ciuperci Shiitake deshidratate 30 gr
- Piept de pui dezosat 350 gr
- Ceapa alba 50 gr
- Usturoi 10 gr
- Rosii uscate 40 gr
- Parmezan 50 gr
- Unt 82% grasime Meggle 20 gr
- Ulei de masline Zaliari 40 ml
- Frunze de patrunjel 30 gr
- Supa limpede de pui 1 L
- Orez Arborio (sau Camolino) 250 gr
- Piper proaspat macinat 5 gr
Valori nutritionale - Per portie
575 kcal kcal
35 gr
22 gr
59 gr
3 gr
Preparare
-
Se pun ciupercile Shiitake la hidratat. Puteti folosi si alt tip de ciuperci (de padure, cu gust intens, sau chiar trufe)
-
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Puiul se taie cuburi cu latura de 0.5 cm.
Parmezanul se rade fin.
Patrunjelul se spala bine, se svanta, se pune la uscat pe un servetel apoi se toaca fin.
Supa de pui se pune la cald.
Rosiile uscate se toaca marunt. Daca folositi rosii conservate in ulei, se scurg bine, apoi se toaca marunt.
Ciupercile se scurg, se clatesc si se taie cuburi mici,
Se incalzeste supa cat sa o avem mereu fierbinte. -
Intr-un vas inalt incins se adauga 10 ml de ulei de masline si se prajeste puiul timp de 3 minute. Se asezoneaza cu piper proaspat macinat.
Se scoate puiul cu o spatula si se pastreaza la indemana. -
Peste uleiul in care am prajit puiul se adauga restul de ulei de masline si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin translucide.
Se adauga orezul si se continua sotarea la foc iute pana acesta devine translucid.
Se reduce focul si se adauga 250 ml de supa fierbinte. -
Se fierbe la foc mediu orezul apoi se adauga ciupercile. Se adauga din nou supa amestecand continuu pana lichidul se reduce.
-
E momentul in care rosiile isi fac prezenta, asa ca se adauga in preparat . Se adauga din nou supa, se continua fierberea 3 minute la foc mediu.
-
Se adauga pieptul de pui prajit si restul de supa si se mai fierbe 5 minute, pana lichidul scade aproape complet.
-
In final de simfonie a gusturilor se adauga parmezanul ras, patrunjelul tocat fin si untul.
Abia acum se potriveste de sare! -
Se serveste, cu drag si bucurie, decorat cu parmezan ras, patrunjel. cateva picaturi de ulei de masline.
Si fulgi de peperoncinno, cui ii place!
Toate cantitatile din lista sunt valori nete (dupa curatare si fasonare in cazul legumelor si a carnii) Orezul este cantarit nefiert!
Gatiti cu drag si bucurie!
Eu pun in fiecare preparat, un strop de magie. Si un zambet! Garantat!
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!