PREPARARE
40min
COACERE
20min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
medie
Pentru azi la pranz, va propun un preparat din bucataria italiana, destul de rapid de pregatit, nu necesita multe ingrediente, Am optat pentru somon ca aport de grasimi sanatoase si creveti pentru aportul de proteine de calitate si fara aport suplimentar de lipide.
Am folosit
- orez arborio 125 gr
- somon 100 gr
- creveti 100 gr
- pulpa de rosii 100 ml
- sare de Himalaya
- pipier negru proaspat macinat
- mix de alge 5 grame
- mix de legume deshidratate 20 grame
- unt 5 grame
- ulei de cocos 5 grame
Valori nutritionale - Per portie
346 kcal
25 gr
5 gr
45 gr
1 gr
Preparare
-
Am pus apa la fiert cu putina sare, mixul de legume deshidratate, o mica parte din alge (am lasat cateva pentru ornat)
-
In tigaia incinsa am adaugat uleiul de cocos si imediat dupa aceea somonul si crevetii. Am gatit pentru cateva secunde la foc iute dupa care am adaugat un polonic de baza de supa fierbinte, pentru a nu opri gatirea.
-
Dupa aproximativ 2 minute am scos din tigaie pestele si crevetii, lasand insa zeama in care acestia s-au sotat. Am adaugat orezul si l-am gatit, adaugand din cand in cand supa fierbinte.
-
Cand orezul s-a gatit al dente am adaugat pulpa de rosii si am mai fiert impreuna 2 minute. Am adaugat apoi untul,somonul si crevetii si am lasat inca un minut sa se imprieteneasca aromele.
Am presarat piper proaspat macinat si sare de Himalaya. -
La montarea in farfurie am adaugat putin sos Sriracha ( puteti folosi sos Tabasco sau alt sos de ardei iuti) si fulgii de alge.
Remarca: In momentul in care am luat din „supa” pentru a pune in preparat, am avut grija sa „pescuiesc” toate legumele si algele, pentru un plus de savoare.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!