PREPARARE
3 ore
PORTII
8 portii
DIFICULTATE
medie
O supa hranitoare si cu un gust deosebit si intens, pentru care merita asteptarea.
Am folosit
- tacam de peste 1 kg
- apa 4 litri
- sare de Himalaya 5 gr
- boabe de piper Szechuan 5 gr
- lemongrass deshidratat 5 gr
- frunze de lime deshidratate 5 gr
- morcovi 300 gr
- pastarnac 100gr
- usturoi 30 gr
- ardei capia 100 gr
- ceapa galbena 50 gr
- cartofi 250 gr
- pasta de rosii 70 gr
- pasta Tom Yum 60gr
- lapte de cocos (pentru gatit) 200 ml
- somon cuburi 250 gr
- creveti decorticati 16/24 300 gr
- glass nooodles (sau taietei de orez) 100 gr
- ceapa verde 20 gr
- fulgi de chilly 2 gr
- frunze de coriandru 5 gr
- Dulcisor 5gr
Preparare
-
Se fierbe la foc mic, lent si cu capac, tacamul de peste in apa cu sare, piper, lemongras si frunzele de lime, timp de o ora. Nu e nevoie sa inlaturati spuma
-
Se strecoara printr-o sita subtire, folosind eventual si 2 straturi de tifon pentru a elimina orice reziduuri, si oase
-
in supa strecurata se adauga toate legumele taiate cat mai marunt alaturi de pasta de rosii, pasta tom yum timp de 30 minute
-
taietetii de sticla sau de orez se oparesc cu apa si sare (respectati indicatiile de pe ambalaj) apoi se racesc de la cald spre rece si se strecoara de excesul de lichid.
-
Se omogenizeaza baza de supa cu un blender si la nevoie se strecoara de impuritati
-
Se pune la fiert supa blenduita si strecurata si se adauga laptele de cocos,dulcisor, crevetii si cuburile de somon si se fierb impreuna 5 minute
-
se monteaza in bol sau farfurie taieteii, supa fierbinte si se decoreaza cu fulgi de chilly, coriandru proaspat tocat, ceapa verde si o felie de lime.
Sunt #chefCristianPascuta si pun in fiecare preparat, simplu sau sofisticat
IUBIRE, un strop de MAGIE, si cel putin un ZAMBET!
GARANTAT!
Cele necesare pentru acest preparat le gasiti pe https://tasteofasia.ro/
Dulcisor gasiti aici https://sweeteria.com.ro/categorie-produs/indulcitori-naturali/ folositi codul CRISTIAN10 pentru un discount suplimentar