PREPARARE
15min
COACERE
0 min
PORTII
8 portii
DIFICULTATE
redusa
Un preparat „low carb” pentru cei carora le plac ouale umplute. (produs traditional dupa Paste)
In comparatie cu varianta traditionala (cu maioneza, galbenus si pate din comert), acest preparat are mult mai putine calorii. In plus de asta, beneficiem de vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteina, seleniu, potasiu, glutation (asa numita „proteina a vietii” care are rol in mentinerea sanatatii sistemului nervos, intareste sistemul imunitar) si nu in ultimul rand acizii grasi Omega 3! Plus celelalte „superalimente” din preparat, fiecare cu beneficiile lor pentru sanatate.
Sa trecem la treaba ca am povestit destul si ni se lungesc urechile de foame ?!
Am folosit
- pulpa de avocado 150 gr
- iaurt grecesc 2% 100 gr
- seminte decorticate de canepa 10 gr
- lamaie 100gr
- sare de Himalaya 3gr
- piper alb 3gr
- pulbere de lemongrass 1gr
- fulgi de alge Nori (frunze de patrunjel sau marar) 1gr
- oua 16buc
Preparare
-
Ouale se scot din frigider si se aduc la temperatura camerei.
Intr-o oala cu apa rece se adauga ouale si se pun la foc mediu.
Se fierb 4 minute apoi se opreste focul si se mai tin 5 minute in apa fierbinte.
Se scot in apa cu gheata pentru a se raci. -
Pulpa de avocado se zdrobeste cu o furculita si se incorporeaza iaurtul, semintele de canepa, zeama de lamaie, sarea si piperul alb.
-
Ouale racite se decojesc si se inlatura galbenusul.
Se umplu cu pasta de avocado si se decoreaza cu verdeata.
4 comentarii
Atât???? Ce retetă simplă !!! Musai sa ma apuc de gatit .
Unde gasesc pulbere de lemongrass? (in Cluj) 🙂
La magazinul Taste of Asia. Pe Calea Bucuresti! Recomand!
super imi place mult multumesc