PREPARARE
20min
COACERE
30min
PORTII
1 portie
DIFICULTATE
medie
Am folosit
- ciuperci brune 2kg
- oua de gaina 6buc
- ceapa verde 150gr
- marar verde 15gr
- unt 82%Meggle 30gr
- faina alba 30gr
- lapte 3,5% grasime 300ml
- sare de Himalaya 10gr
- coriandru boabe 10gr
- enibahar boabe 10gr
- tarhon uscat 5gr
- piper proaspat macinat 10gr
Valori nutritionale - Per 100 grame
65kcal kcal
6 gr
3 gr
3 gr
1 gr
Preparare
-
Coriandrul, enibaharul si tarhonul se rasnesc pentru a obtine o pulbere fina
-
Se topeste untul intr-un vas, se adauga faina in ploaie amestecand continuu, Se adauga laptele cald si se amesteca in continuare pana se ingroasa. Se aromatizeaza cu pulberea de condimente si putina sare.
Se lasa sa se raceasca -
Ciupercile se taie cuburi de 5/5mm si se oparesc in apa cu sare.
Se scurg bine si se lasa sa se raceasca. -
Ceapa verde si mararul se curata, se spala si apoi se zvanta. Dupa ce s-au scurs de apa se toaca marunt.
-
Se bat ouale spuma cu sare si piper. Se incorporeaza sosul alb de lapte, mararul si ceapa verde.
Se incorporeaza ciupercile scurse de lichid. -
Se incalzeste cuptorul la 180 grade.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt.
Se aseaza uniform compozitia in tava si se da la cuptor pentru 30 minute. -
Se lasa la racit si se portioneaza.
O varianta vegetala ca inlocuitor de drob traditional.
Usor digerabil, ideal pentru masa de Paste.
Sa va fie de bine!
1 comentariu
Super reteta! Drobul de ciuperci se face rapid si este potrivit pentru orice ocazie!