PREPARARE
10min
COACERE
10min
PORTII
3 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- creveti cruzi 16/20 500gr
- orez arborio 150gr
- suc de rosii 100ml
- fond de legume 200ml
- parmezan ras 20gr
- unt 82% Meggle 20gr
- Vin alb sec 50ml
- ceapa galbena 30gr
- usturoi 10gr
- ulei de masline 30ml
- dulcisor de la Sweeteria 5gr
Valori nutritionale - Per portie
460kcal kcal
27 gr
20 gr
43 gr
Preparare
-
Crevetii se oparesc in apa cu sare timp de 2 minute apoi se strecoara si se racesc sub jet de apa rece
-
In uleiul incins se caleste ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul tocat marunt timp de 1 minut la foc iute si se stinge cu vin
-
Se adauga orezul arborio si se mai caleste pana devine translucid
-
Intre timp supa de legume se combina cu sucul de rosii, dulcisor si se aduce la punctul de fierbere
-
Se adauga treptat combinatia de supa si rosii peste orez, la foc mic, cate putin la foc mic, amestecand din cand in cand
-
Cand orezul este aproape fiert, se adauga crevetii, untul si parmezanul.
-
Se opreste focul si se lasa sa se mai gateasca sub capac inca 2 minute
-
Montam in farfurie dupa preferinte si decoram cu verdeata!