PREPARARE
5 ore
COACERE
2 ore
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- pui intreg 4 kg
- portocale 400gr
- ghimbir 50gr
- usturoi 50gr
- dulcisor din flori de cocos 30gr
- ierburi de provence 10gr
- boia afumata 10gr
- foi de dafin 5 gr
- sare grunjoasa 20gr
Preparare
-
puii se despica in zona pieptului si se marineaza in suc de portocale aromatizat cu ghimbir si usturoi pentru minim 2 ore
-
se combina restul condimentelor si se maseaza puii pana se acopera pe toata suprafata
-
Se aseaza in tava si se decoreaza cu felii de lamaie, felii de usturoi si ghimbir
Adaugam in tava marinada si completam cu 300 ml apa. -
Se acopera cu folie de aluminiu si se coace 90 minute la 180 grade
-
Se inlatura folia si se continua gatirea inca 30 minute la 180 grade
-
Serviti cu salata de ardei capia copti si salata de cartofi rece