
PREPARARE
40min

PORTII
10 portii

DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- ficat de pasare 1.2kg
- ceapa alba 300gr
- ulei de masline 50ml
- unt 82%grasime Meggle 50gr
- cimbru uscat 5gr
- coriandru boabe 5gr
- piper negru boabe 5gr
- sare de Himalaya 5gr
- piper alb macinat 5gr
- fond de legume (supa clara de legume) 1L
Valori nutritionale - Per 100 grame
216kcal kcal
21.4 gr
14 gr
4 gr
Preparare
-
Ficatul se curata de pielite se spala si se scurge de excesul de apa.
Se fierb boabele de piper si coriandru in supa de legume pana aceasta isi schimba culoarea. Se strecoara si se mentine fierbinte. -
Se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt pana se inmoaie. Apoi se adauga 200 ml de supa si se inabuse inca 2 minute. Se adauga ficatul si restul de supa si se fierbe cu capac la foc mic 25 de minute. Se adauga cimbrul uscat si piperul alb si se mai fierb 5 minute fara capac.
Se lasa sa se raceasca putin apoi se adauga untul rece si se blendaresc pana obtinem consistenta dorita. -
mod de preparare pentru #thermomix
1. introducem in bol ceapa si setam turbo 2 secunde
2. adaugam uleiul si setam 3 minute 120 grade viteza lingura
3. adaugam 200 ml supa si setam 2 minute 100 grade viteza lingura
4. adaugam ficatul si supa cat sa acopere setam 25 minute 100 grade lingura sens antiorar
5, adaugam cimbrul uscat si piperul alb si continuam 5 minute la 100 grade viteza lingura
6. dupa ce se racoreste adaugam untul si setam 4 minute crescand treptat viteza 1 min la viteza 3 restul la viteza 6
Satul de atatia potentiatori de aroma, agenti de imbunatatire de gust, si alte adausuri care mai de care, va propun sa incercati varianta mea de pate de pasare.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linitit!
1 comentariu
Cheesecake pentru micul deh un… o idee superba!