PREPARARE
30 min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
medie
Va propun sa incercati acest preparat, rapid de executat, gustos si hranitor.
Am folosit
- somon 400 gr
- ceapa rosie 60 gr
- usturoi 10 gr
- unt 20 gr
- ulei de masline 20 gr
- smantana pentru gatit 20% grasime 250 gr
- penne 320 gr
- sare de Himalaya 2 gr
- piper alb macinat 2 gr
- fulgi de chilly 3 gr
- alge uscate 1 gr
- parmezan 20 gr
Valori nutritionale - Per portie
651 kcal
35 gr
28 gr
62 gr
3 gr
Preparare
-
Usturoiul se curata.
Ceapa se taie cat mai fin.
Somonul se taie cuburi cu latura de 0,5cm
Penele se pun la fiert in apa cu sare -
In wok topim untul si adaugam uleiul de masline. Apoi adaugam usturoiul 30 de secunde cat sa isi lase aromele. Scoatem usturoiul si calim ceapa rosie pentru 1 minut, cat sa se inmoaie.
-
Adaugam somonul, piperul alb si sarea si lasam la foc mic 3 minute. Amestecam putin pestele cat sa nu se sfarame.
-
Adaugam smantana lichida si parmezanul si fierbem inca 2 minute.
-
Penele fierte al dente se adauga in sosul cu somon si se mai lasa 2 minute
-
Se orneaza cu fulgi de chilly si algele uscate si putin parmezan ras
Acizii grasi Omega 3 continuti de somon ajuta, printre altele, la scaderea colesterolului. Este recomandat astfel consumul de e ori pe saptamana de peste gras. Omega 3 sprijina si buna functionare a sistemului nervos. Proteinele din carnea de somon sunt usor de digerat si de asimilat de catre organism.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!