COACERE
15min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- smantana pentru gatit 20%grasime 150gr
- galbenus de ou 3 bucati
- emmentaler razuit 50 grame
- sunca de porc afumata 250gr
- ceapa verde 50gr
- Spaghete 320gr
- ulei de masline 10ml
- unt 10gr
- marar proaspat tocat 5gr
- fulgi de chilly 1gr
- piper proaspat macinat 1gr
Preparare
-
Punem pastele la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.
Strecuram pastele si le racim rapid dar pastram 200 ml de apa in care au fiert. -
Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu cozile verzi de ceapa tocate marunt, smantana lichida, branza emmentaler si piper.
-
In tigaia incinsa adaugam uleiul de masline si untul. Sotam partea alba a cepei pentru 30 de secunde apoi adaugam sunca si usturoiul tocat marunt. Prajim totul la foc iute inca 30 de secunde apoi adaugam 200 ml apa de la paste.
-
Adaugam pastele scurse si sosul de smantana. Lasam la foc mic sa se combine aromele amestecand continuu, la foc mic ca sa se lege sosul.
-
Servim cald si ornam cu marar proapat tocat, cozi de ceapa taiate marunt si fulgi de chilly.