
PREPARARE
15min

PORTII
4 portii

DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- smantana pentru gatit 32% 200gr
- galbenus de ou (2 buc) 40gr
- ciuperci Shiitake deshidratate 50gr
- spaghete integrale 200gr
- bacon 150gr
- ceapa galbena 50gr
- parmezan 10gr
Valori nutritionale - Per portie
463 kcal kcal
17 gr
27 gr
378 gr
6 gr
Preparare
-
se separa galbenusurile si se incorporeaza cu smantana pentru gatit si parmezan ras
-
ciupercile se hidrateaza in apa calda apoi se storc si se taie juliene (fâșii)
-
Se pun la fiert 2 litri de apa in care se adauga sare, Cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele
-
Intr-o tigaie bine incinsa se prajeste baconul pana elibereaza grasimea si devine crocant.
-
Se adauga ceapa taiata foarte fin si se caleste impreuna 2 minute
-
adaugati ciupercile si 100 ml (un polonic) din apa in care fierb pastele
-
adaugati pastele direct din oala in sos, lasati sa mai fiarba impreuna un minut
-
adaugam sosul de smantana si mai gatim impreuna 1 minut pana sosul devine cremos
-
servim cu decor de arpagic uscat sau ceapa verde tocata marunt si fulgi de chilly
Imi place sa folosesc ciuperci shiitake deshidratate pentru un plus de savoare. Acel UMAMI , gust desavarsit
Ciupercile Shiitake sunt folosite in medicina asiatica de 6000 de ani, si sunt apreciate atat pentru gust cat si pentru valoarea lor terapeutica