PREPARARE
15 min
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- ton in ulei 400gr
- rosii pasate 500gr
- ceapa rosie 150gr
- capere 30gr
- spaghete integrale 320gr
- oregano uscat 1gr
- busuioc uscat 1gr
- dulcisor de la Sweeteria 2.5gr
- sare de mare 1gr
- piper proaspat macinat 1gr
- fulgi de chilly 1gr
- usturoi 5gr
Valori nutritionale - Per portie
550kcal kcal
41 gr
14 gr
60 gr
7,5 gr
Preparare
-
Se pune apa la fiert pentru paste. Se adauga sare in apa.
Tonul se scurge intr-o strecuratoare mai mare. Se pastreaza uleiul pentru ca vom folosi la preparat o parte din acesta.
In pasata de rosii se adauga oregano, busuiocul, dulcisorul si piper proaspat macinat.
Ceapa rosie se toaca cat mai fin. Usturoiul se curata si se piseaza.
Caperele se scurg din saramura si se clatesc apoi se taie marunt (daca folositi capere mici nu mai este necesar sa le taiati) -
Se adauga pastele in apa si se fierb 80% din timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp in cratita se adauga o parte din uleiul din conserva de peste (50 ml) si se soteaza ceapa timp de un minut.
Se adauga tonul si sosul de rosii si se fierb la foc mic pentru 5 minute.
Se adauga caperele, usturoiul pisat si fulgii de chilly. -
Pastele se scot cu o spatula si se adauga direct in sos si se mai fierb impreuna 2 minute. Daca doriti ca sa aveti un sos cu o consistenta mai lichida, adaugati 100 ml de apa in care au fiert pastele peste sos.
-
Se servesc cu patrunjel proaspat tocat.
Daca doriti si agreati combinatia de peste cu branza puteti adauga la final parmezan ras fin.
Puteti folosi maruntit in apa pe care il scurgeti de asemenea intr-o strecuratoare. Adaugati 50 ml de ulei de masline in care sa sotati ceapa rosie.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linisit!
1 comentariu
Multumesc mult pentru aceasta reteta ce promite sa a fi delicioasa, mai ales ca ador pastele. Dumnezeu sa te binecuvanteze!