PREPARARE
15 min
COACERE
30min
PORTII
1 portie
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- Aluat pentru foietaj 400gr
- Branza de vaci pentru prajituri Pilos 6%grasime 1kg
- Galbenus de ou - 4 buc 80gr
- Dulcisor de la Sweeteria 25gr
- Scortisoara 2gr
- Prune "sub acoperire" cu ciocolata fara zahar de la Sweeteria 200gr
Valori nutritionale - Per 100 grame
219kcal kcal
9 gr
13 gr
16 gr
1 gr
Preparare
-
Aluatul se lasa la decongelat la temperatura camerei. Se imparte in 2 parti egale
-
Prunele se taie cubulete.
Un galbenus se dilueaza cu putina apa si celelalte trei se incorporeaza cu indulcitorul si scortisoara. -
Se toarna branza intr-un bol mare si se adauga galbenusurile aromatizate si prunele taiate cubulete. Se amesteca cu telul sau o lingura.
-
Intr-o tava de marime corespunzatoare tapetata cu hartie de copt se aseaza primul strat de aluat apoi crema de branza uniform pe toata suprafata si se acopera cu aluat.
-
Se unge suprafata exterioara cu o galbenusul diluat folosind o pensula.
Se coace la cuptor pentru 30 min la 180 grade.
Combinatia intre prune si ciocolata da un plus de savoare acestei placinte cu branza de vaci.
Produsele Sweeteria le puteti comanda pe https://sweeteria.com.ro/
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linisit!