PREPARARE
15 min
COACERE
1ora
PORTII
6 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- pulpa de vita tocata 800gr
- pulpa de porc 200gr
- fasole rosie "red kidney" freshona 200gr
- porumb din conserva 140gr
- rosii pasate 500gr
- dulcisor de la Sweeteria 2.5gr
- tije de telina Apio 150gr
- ceapa galbena 150gr
- Cascaval ras Emmenttaler 100gr
- Chimion (Cuminum cyminum)
- untura de mangalita 20gr
- morcov 100gr
- sare 5gr
- piper proaspat macinat 5gr
- fulgi de chilly 10gr
- frunze de coriandru 20gr
- supa de legume 100ml
Valori nutritionale - Per portie
578kcal kcal
41 gr
35 gr
18 gr
4.7 gr
Preparare
-
Ceapa se curata si se taie marunt.
Morcovul se da prin razatoarea mica.
Tijele de telina Apio se spala bine, se scurg si se taie rondele fine.
Dulcisorul se dizolva in amestecul de rosii pasate impreuna cu sarea si piperul. -
In untura incisa am calit ceapa si morcovul pentru 2 minute amestecand continuu. Am adaugat chimionul pisat si am mai lasat 1 minut ca sa se patrunda aromele. Am adaugat supa si am inabusit inca un minut.
-
Am adaugat carnea si tijele de telina si am mai calit impreuna 5 minute
-
Am adaugat rosiile pasate si asezonate si am lasat la fiert la foc mic cu capac inca 45 minute.
-
Am adaugat fasolea si porumbul si am potrivit de sare. Dupa inca 5 minute am incorporat cascavalul, fulgii de chilly si am oprit focul sub oala.
-
Am prajit in tigaia fara ulei cateva foi de tortilla si am servit alaturi de preparat, decorat cu frunze de coriandru proaspat tocat, fulgi de chilly si cascaval.
Bucataria mexicana reprezinta un amestec surprinzator de arome, gusturi si texturi.
Combinatia de porumb, fasole si carne de buna calitate ofera o stare de satietate indelungata.
Chimionul (Cuminum cyminum) are o aroma si gust specific, si este des confundat cu chimenul (Carum carvi) – se aseamana la forma doar, nu si la culoare si miros. Chimionul contine o cantitate destul de importanta de fier, Vitamina B si sprijina digestia. Este foarte utilizat in bucataria mexicana si indiana.
Frunzele de Coriandru (Coriandrum Sativum) contin antihistaminice naturale sunt utilizate in terapii ale afectiunilor hepato-biliare si digestive
Ardeiul iute (Capsicum annuum) are un continut caloric scazut, este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale. Cel mai interesant aspect despre areii iuti este cel referitor la substanta activa continuta de acestia, si anume, CAPSAICINA, asociata cu procesul de adipogeneza (procesul de formare a celulelor grase), cu suprimarea apetitului, dar si cu procesul de termogeneza (capacitatea organismului de a produce caldura), in urma caruia se accelereaza „arderea caloriilor”
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!