PREPARARE
15 min
PORTII
1 portie
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- farfalle tricollore integrale 40gr
- ceddar 20gr
- emmenthaller 20gr
- gorgonzola 20gr
- parmezan 10gr
- galbenus de ou (1 buc) 20gr
- smantana pentru gatit 15% grasime 40gr
- usturoi 10gr
- piper proaspat macinat 1gr
- peperoncino (fulgi de chilly) 1 gr
Valori nutritionale - Per portie
544kcal kcal
29 gr
32 gr
32 gr
5.4 gr
Preparare
-
usturoiul se curata si se piseaza marunt
-
cele 4 branzeturi se dau prin razatoare si se combina cu smantana pentru gatit
-
oul se separa si se pastreaza doar galbenusul
-
Se pun pastele la fiert in apa cu sare . Se fierb cu 2 minute mai putin decat este indicatia de pe ambalaj
-
Intr-o tigaie incinsa se adauga uleiul de masline, usturoiul pisat si apa de la paste astfel incat sa inabusim usturoiul.
-
Reducem flacara si adaugam mixul de branzeturi si smantana si amestecam continuu pana se topeste branza. Asezonam cu piper poaspat macinat.
-
Cu o spumiera sau o paleta scoatem pastele din oala in care fierb si le adaugam direct in sosul de branza. Amestecam cat sa se "imprieteneasca aromele"
-
Oprim focul si adaugam galbenusul crud si amestecam rapid ca sa obtinem un sos cremos.
-
Decoram cu fulgi de chilly.
Am primit aceste farfalle de la un prieten drag. Souvenir din Italia.
Am vrut cu acest preparat sa pun in valoare atat pastele cat si prietenia pe care i-o port. Neconditionat.
A rezultat un preparat echilibrat, cu un aport corect proteic si un gust desavarsit.
Daca ne dorim un stil de viata echilibrat, nu e nevoie sa eliminam nici o categorie de preparate sau nutrienti. E nevoie doar sa stabilim un echilibru personal.
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linistit!