
COACERE
6min

PORTII
4 portii

DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- cotlet de porc 1kg
- miez de nuca 100gr
- Dulceata de afine fara zahar adaugat de la Sweeteria 100gr
- Sos de soia light 100ml
- ulei de susan 50ml
- cimbru uscat 10gr
Valori nutritionale - Per portie
575kcal kcal
58 gr
35 gr
7 gr
Preparare
-
Cotletul se portioneaza la 250 grame si se marineaza minim 2 ore in sosul de soia, ulei de susan si cimbru uscat. Cu cat mai mult sta la marinat cu atat gustul va fi mai pregnant.
-
In tigaia incisa si unsa cu putin ulei se aseaza cotletul. Se frige pentru trei minute la foc mediu pe o parte apoi se adauga nucile.
-
Se intoarce cotletul si se mai frige 2 minute. Se adauga dulceata si se mai frige un minut la foc mediu. Nu dorim ca sa se arda. Orice friptura prea arsa va capata un gust amar.
-
Se monteaza in farfurie si se serveste cu garnitura la alegere.
Azi am folosit piure de telina cu nucsoara si ceapa verde. Modul de preparare il gasiti aici:
https://cristianpascuta.ro/piure-de-telina-cu-nucsoara-si-ceapa-verde/
Cotletul de porc este considerat carne slaba datorita continutului redus de grasimi. Alaturi de creveti, piept de pui sau de curcan, poate fi inclus cu incredere intr-un meniu destinat reducerii tesutului adipos („slabire” „remodelare corporala”, etc)
Barbații au nevoie de 11 miligrame de zinc pe zi, iar femeile au nevoie de 8 miligrame. Zincul este un mineral esențial pentru multe reacții din corp. O porție de cotlet de porc conține 1,9 miligrame de zinc.
Telina are efecte detoxifiante, antiinflamatorii, antidepresive si antibiotice, disponibile atat in cazul consumului radacinii, dar si a frunzelor plantei.
Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă dulceata.
Valori nutritionale medii pentru tot preparatul /portie:
736 kcal
61 gr proteine
43 grame grasimi
27 grame carbohidrati
4 grame fibre
Sa aveti corpul sanatos, mintea lucida si sufletul linisitt!