PREPARARE
2 ore
COACERE
3 ore
PORTII
4 portii
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- costite de porc 2kg
- morcov 200gr
- telina 100gr
- ceapa alba 200gr
- ghimbir 50gr
- frunze de lime 2gr
- usturoi 10 gr
- sos de soia 100ml
- Dulcisor de la Sweeteria 5gr
- Sos Teriyaky 50 ml
- ulei de susan 10ml
- ghimbir 100gr
- apa minerala 100ml
- ceapa verde 5gr
- fond de legume sau carne 300ml
Preparare
-
Pregatim o marinada din sosul de soia, usturoi pisat, dulcisor, teriyaky, ulei de susan, apa minerala, si sucul obtinut de la 100 grame de ghimbir ras si apoi stors, frunze de lime uscate si ceapa verde tocata fin.
-
Ungem bucata de costita pe toate partile cu marinada si lasam la marinat in frigider 2 ore sau minim 30 de minute.
-
Se curata morcovul, telina, ceapa si ghimbirul si se taie felii grosier. Ceapa se taie in 4 si ghimbirul felii.
Se creaza o baza pe fundul tavii pe care se adauga costita marinata si apa minerala. Se adauga supa de legume sau de carne.
Se acopera cu folie de aluminiu.
Se da la cuptor 90 minute la foc mediu. 180 grade
Se inlatura folia si se mai tine 45 minute la copt descoperit la foc mic (160 grade) -
Scoatem costita din tava si dam prin blender toate legumele si sosul din tava.
Lasam sa se tempereze apoi o portionam. -
Servim cu garnitura la alegere si decor de ceapa verde si sosul rezultat.