PORTII
1 portie
DIFICULTATE
redusa
Am folosit
- ceapa rosie 500gr
- usturoi 50gr
- dulcisor 30gr
- otet de mere 200ml
- ardei iute 50 gr
- apa minerala carbogazoaza (sifon) 100 ml
- sare grunjoasa 5 gr
- piper proaspat macinat 5 gr
Preparare
-
ceapa si usturoiul se curata de coaja
ardeiul iute se spala si se curata de seminte se taie apoi felii cat mai fine (daca nu doriti ca preparatul sa fie picant, nu folositi ardei iute) -
ceapa se taie julienne si usturoiul se taie felii subtiri
-
Dulcisorul se amesteca cu otetul pana se dizolva, apoi se adauga apa minerala (sifon)
-
Ceapa si usturoiul se asezoneaza cu sare si piper apoi se maseaza pana se inmoaie
-
Adaugam marinada peste ceapa si pastram la frigider minim 2 ore pentru a se imprieteni aromele
-
folosim amestecul obtinut la salate ca si dressing sau la fripturi
Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultura. Este cultivata atat ca planta medicinala, condiment sau leguma. In antichitate se credea ca da putere, era consumata de soldati inainte de a merge la lupta. In China antica era considerata un simbol al inteligentei, in Egiptul antic simboliza chiar viata eterna,
Acum ne ferim de ceapa datorita mirosului. Dar va dezvalui un secret. Mireasma de ceapa trece cu USTUROI, iar cea de usturoi, cu timpul.
Pe de alta parte, ceapa contine din belsug vitamina C, potasiu, calciu sulf si fibre alimentare.
Va invit, asadar sa folositi ceapa marinata in meniul zilnic. Sprijina digestia si e super gustoasa preparata in acest mod!
Folositi codul CRISTIAN10 atunci cand comandati pe www.sweeteria.com.ro pentru un discount suplimentar la gama de indulcitori naturali