
PREPARARE
5min

COACERE
3 ore

PORTII
6 portii

DIFICULTATE
redusa
Acest fond de peste poate fi folosit ulterior la orice preparat pentru a imbunatati gustul (paste, risotto, supe, sosuri)
Imi place sa prepar cantitati mai mari si sa congelez apoi pentru utilizari ulterioare.
Am folosit
- morcov 250gr
- telina 100gr
- usturoi 15gr
- ceapa galbena 50gr
- tacam de peste 1kg
- piper boabe 5gr
- sare 10gr
- apa 5l
- ulei 50ml
- alge Wakame 5gr
Preparare
-
Se calesc legumele in uleiul incins pentru 4 minute apoi se adauga pestele, piperul boabe, sarea si apa
-
Se adauga apa si algele hidratate si se fierbe la foc lent 3 ore
-
Se strecoara printr-o sita fina peste care se adauga tifon pentru a elimina eventualele oase
-
Se raceste si se foloseste ulterior
Se poate congela in recipiente curata si etanse
1 comentariu
❤️